Doha och Qatar [Värd för fotbolls-VM 2022]

Hotell i Doha och Qatar

I framförallt Doha finns gott om hotell i de flesta prisklasser – kanske med övervikt för hotell av den mer lyxiga och påkostade sorten. Här ger vi några tips och berättar om våra egna erfarenheter av hotell i Doha och Qatar tillsammans med de bästa hotell-erbjudandena just nu.

Foto: Ross Griff. Länk: https://www.flickr.com/photos/rossaroni/2336835646. Licens: Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic

Våra hotelltips

Vi rekommenderar Booking.com för hotell i Doha och Qatar. Sajten är bra och tydlig, med kundservice på svenska, stort utbud och många gästrecensioner. Dessutom är priserna ofta bra! Här följer tips på hotell i Doha och Qatar – samtliga hotell är antingen sådana vi bott på och kan rekommendera, eller som vi vill prova under kommande besök.

Hotellen i Doha och Qatar har fokus på lyx och priserna är tyvärr därefter. Beroende på säsong går det att hitta rum på bra hotell för drygt 1000 kr per natt, men priserna springer lätt iväg uppåt. Samtliga hotell vi tipsar om har utomhuspool och/eller en privat strand om inget annat anges.

Fraser Suites West Bay Doha 5*

West Bay, Doha (4,5 km)

Prisvärt hotell i bra läge och relativt centralt läge. Familjevänligt med bra service och trevlig personal. Härlig utsikt från flera av rummen. Nyöppnat med bara ett fåtal recensioner från besökare.

Fantastiskt 9,3/10

28 recensioner

4$

The Torch 5*

Aspire Zone, Doha (9 km)

Designhotell i en udda, fackelformad byggnad. Här finns infinitypool, hälsoklubb och skönhetssalong. Har en roterande restaurang med utsikt över staden.

Fantastiskt 9,0/10

1238 recensioner

5$

Shangri-La Hotel Doha 5*

West Bay, Doha (4,3 km från centrum)

Ett av våra absoluta favoritboenden i Doha! 50 våningar högt, med pool, spa-anläggning, flera restauranger och mer därtill. Nära till shopping och sevärdheter.

Utmärkt 8,8/10

1370 recensioner

5$

Four Seasons Hotel Doha 5*

West Bay, Doha (4,3 km från centrum)

Hotell med privat strand och 5 pooler. Mycket barnvänligt! Har ett spa- och hälsocenter (som tar upp 3 våningar!) och flera egna restauranger. Bra läge nära shopping.

Utmärkt 8,7/10

575 recensioner

5$

Banana Island Resort Doha 5*

Banana Island, Doha (0,6 km från centrum - med båt)

En klassisk resort, 20 minuters båtresa från Doha. Här finns en privat strand, spa, 9 restauranger, barnklubb, tennisbanor, med mera. Bo i rum eller villa med egen pool. En dröm att testa!

Utmärkt 8,7/10

2842 recensioner

5$

The St. Regis 5*

West Bay, Doha ()

Klassiskt lyxhotell med privat strand, utomhuspool, tennisbanor.. på hotellområdet finns egentligen allt man kan önska sig. Alla rum har utsikt över Persiska viken.

Mycket bra 8,5/10

1084 recensioner

5$

K108 Hotel 4*

Al Ghanim, Doha (0,9 km)

Bra och mycket prisvärt hotell. Inte samma lyx som 5-stjärniga hotell i Doha kan erbjuda, men behöver du inte den så är det här ett perfekt val. Pool finns.

Mycket bra 8,5/10

520 recensioner

3$

Mövenpick Hotel Al Aziziyah Doha 5*

Aspire Zone, Doha (9,8 km från centrum)

Ett hotell beläget i en fantastisk byggnad där flera rum har utsikt över Dohas största park, Aspire Park. Restauranger, spa, gym och inomhuspool finns.

Mycket bra 8,4/10

941 recensioner

4$

Radisson Blu Hotel Doha 4*

Doha (2,6 km från centrum)

Prisvärt boende med riktigt fina rum i centrala Doha. Här finns spa, gym, utomhuspool och restauranger. Hotellet erbjuder fri transfer till flygplatsen.

Mycket bra 8,2/10

1704 recensioner

3$

The Town Hotel 3*

Centralt, Doha (0,8 km)

Ett enkelt hotell som ligger mycket centralt. Gångavstånd till mycket. Bra boende för resenärer med en begränsad plånbok. En mindre pool finns på hotellet.

Mycket bra 8,2/10

547 recensioner

2$

Sök hotell

Booking.com

När du använder hotellsökningen skickas du vidare till Booking.com där du hittar all information du behöver om hotell i Doha och Qatar. Tänk på att kontrollera vad som ingår i priset (till exempel frukost) och villkor för avbokning.

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Mer information. Jag förstår!