Doha och Qatar [Värd för fotbolls-VM 2022]

Flyg till Doha och Qatar

För flygresor till Doha och Qatar finns flera alternativ, men smidigast är det med Qatar Airways som flyger direkt till Qatar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Här hittar du mer information om alternativen samt hur du transporterar dig till och från flygplatsen.

Foto: Juanedc. Länk: https://www.flickr.com/photos/juanedc/9587613001. Licens: Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Reguljärflyg

Qatar Airways flyger direkt från Stockholm och Köpenhamn till Doha. Priserna i ekonomiklass börjar på ca 5000 kr för en tur- och retur-resa och restiden är ca 7 timmar. Detta är det klart smidigaste alternativet, men det kan gå att hitta billigare flygbiljetter om man kan tänka sig att byta plan på vägen, till exempel med Turkish Airlines i Istanbul, Lufthansa i Frankfurt eller British Airways i London. Nackdelen är förstås att restiden blir längre.

Doha International Airport

Flygplatsen, Hamad International Airport, invigdes efter ett flertal förseningar år 2014 och ersatte då Dohas gamla flygplats – en flygplats som inte alls byggts för den mängd passagerar som nu passerar Qatar.

Foto: Nelo Hotsuma. Länk: https://www.flickr.com/photos/63122283@N06. Licens: Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Flygplatsen har kapacitet att hantera 50 miljoner passagerare varje år, vilket gör den till den näst största flygplatsen i regionen (efter Dubai). Siffran kan jämföra med Arlanda och Kastrup som vardera hanterar ca 25 miljoner resenärer årligen.

Transport till och från flygplatsen (se flygplatsens hemsida för uppdaterad information), som ligger ca 15 km utanför Dohas stadskärna:

Smidigast är att åka taxi eller limousin. Limousin bör förbokas. Alla taxibilar körs av samma statligt ägda bolag, så risken att bli lurad är i det närmaste obefintlig. Tänk på att taxi måste betalas kontakt i qatariska rial. Vissa hotell ordnar transport antingen med limousin eller minibuss. Ett annat alternativ är att åka buss. Två busslinjer går mellan flygplatsen och Doha.

Det går också att hyra bil från ett flertal uthyrningsfirmor. Tänk på att ett internationellt körkort behövs, liksom ett kreditkort med minst 3 månaders giltighet.

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Mer information. Jag förstår!