Doha och Qatar [Värd för fotbolls-VM 2022]

Fotbolls-VM 2022

Qatar är värd för fotbolls-VM 2022. Mästerskapet har redan satt Qatar på världskartan, men kanske inte på det sätt som landet hoppats (tänk mutskandaler och utnyttjande av billig asiatisk arbetskraft). Även för de mest hängivna fansen är det för tidigt att förberedda sig, men när det börjar bli dags finns information här.

Foto: Ronnie Macdonald. Länk: https://www.flickr.com/photos/ronmacphotos/5575712224/. Licens: Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Det kommer bli hett

Vid den tid på året som fotbolls-VM normalt spelas (juni-juli) kan dagstemperaturen i Qatar överstiga 50 grader, vilket förstås är i varmaste laget – för såväl spelare som publik. Qatars lösningen på detta är att arenornas avancerade och energisnåla luftkonditioneringssystem, men det fungerar som sagt bara inne på arenorna. Utomhus får vi nog helt enkelt räkna med att det blir olidligt varmt och svårt att vistas utomhus under några längre perioder såvida inte FIFA bestämmer sig för att flytta VM till en annan tid på året. Vi kan nog räkna med att detta avgörs i god tid innan mästerskapet.

Spelprogram och biljetter

Kvalspelet inför fotbolls-VM 2022 börjar inte förrän om ett par år, så det är fortfarande lite väl tidigt att börja planera sin fotbollsresa. När det börjar närma sig kommer du givetvis hitta all information du behöver om spelprogram och biljetter här på sajten.

Arenorna

Vi kommer att få se ett antal riktigt mäktiga fotbollsarenor. Bara i Doha kommer det att byggas 6 stycken arenor, av de totalt 12 som sägs behövas (Qatar sägs dock minska antalet arenor till 8 eller 9 enligt uppgift). Qatar satsar stort på att bygga miljövänliga och klimatneutrala arenor, och när fotbolls-VM har avslutats kommer delar av läktarna att monteras ner och ges bort till u-länder.

Grafik: Zaha Hadid Architects. Länk: -. Licens: -

Fotbolls-VM spelas preliminärt på följande arenor (uppdaterad information kommer): Al-Gharafa Stadium, Al-Khor Stadium, Al-Rayyan Stadium, Al-Shamal Stadium, Al-Wakrah Stadium, Doha Port Stadium, Education City Stadium, Khalifa International Stadium, Lusail Iconic Stadium, Qatar University Stadium, Sports City stadium och Umm Slal Stadium.

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Mer information. Jag förstår!